Виробники соків та олії хочуть і надалі сертифікувати свою продукцію

Середа, 8 вересня 2010, 18:32

Українські виробники соняшникової олії і соків виступають проти відміни обов`язкової сертифікації харчової продукції.

Як пише УНІАН, про це керівники асоціацій "Укроліяпром" і "Союз виробників сокової продукції України" заявили на розширеній нараді в центральному апараті комітету.

За словами представника "Союзу виробників сокової продукції України" Сергія Черепкова.

"Якщо виробник хоче представити свій продукт на ринку, особливо, коли йдеться про європейські ринки, він обов`язково має його сертифікувати. Це перша і головна умова", - сказа він.

Реклама:

Черепков відзначив, що сертифікація - це, перш за все, відповідність харчових продуктів нормам безпеки.

"Люди хочуть бачити на прилавках сертифіковану продукцію. Вони шукають відповідні позначки і довіряють лише сертифікованим товарам", - сказав він.

У свою чергу, заступник голови Асоціації "Укроліяпром" Тетяна Бевзюк, що їх виробники проходять сертифікацію, бо вони зобов`язані запевнити споживача в якості продукції.

"Ми впевнені у своєму продукті, і не боїмося проходити сертифікацію", - наголосила вона.

Бевзю також відзначила, що якість жирів і олій, які потрапляють на український ринок з-за кордону, низька.

"Якщо ми відкриємо їм дорогу, скасувавши обов`язкову сертифікацію, то це одразу позначиться на якості продукції, яку споживають українці, на їх здоров`ї", - сказала вона.

Як повідомлялося, у грудні 2009 року Кабінет Міністрів відкоригував перелік харчових продуктів, які підлягають обов`язковій сертифікації, виключивши з нього 17 позицій.

Таким чином, обов`язковій сертифікації не підлягають тверді сири, рослинна олія і вершкове масло, маргарини, шоколадні цукерки, соки, мінеральні води, ковбаси, м`ясні продукти і консерви, чай, кава, риба, рибні консерви і пресерви.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!