Уряд шукає, з ким освоїти шельф Чорного і Азовського морів

Середа, 8 вересня 2010, 17:53

Україна веде активну роботу у напрямі залучення партнерів для освоєння газових родовищ на шельфі Чорного і Азовського морів.

Як повідомили у прес-службі Мінпаливенерго, про це заявив міністр палива та енергетики Юрій Бойко передає агентство "УНІАН".

"Основні запаси газу в країні знаходяться на шельфі Чорного і Азовського морів. Ми зараз дуже швидко йдемо вперед у залученні партнерів з розробки родовищ", - повідомив міністр.

За його словами, оскільки видобування вуглеводнів на морському шельфі потребує значних фінансових інвестицій, Україна запропонувала взяти участь у проектах освоєння родовищ провідним компаніям світу.

Реклама:

"Це дуже витратні і ризиковані проекти. Тому ми залучатимемо провідні компанії світу, і ми це вже робимо", - додав міністр.

Бойко переконаний у перспективі зростання обсягів газу власного видобутку на морському шельфі і його позитивного впливу на енергетичну безпеку держави.

"Якщо ми освоїмо всі родовища, які ми запропонували нашим партнерам, то це буде істотне збільшення власного видобутку газу, істотне підвищення нашої енергетичної безпеки", - наголосив він.

Як раніше повідомляв Бойко, до кінця 2014 року Україна планує вийти на промислове видобування вуглеводнів на Чорноморському шельфі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!