"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Азарова хочуть змінити порядок ввезення цукру-сирцю

Середа, 8 вересня 2010, 17:41

Міністерство економіки розробило проект постанови Кабінету міністрів "Про внесення змін до порядку розподілу тарифної квоти на ввезення в Україну цукру-сирцю з очерету".

Як повідомляє відомство, документ розроблено з метою впровадження з 1 січня 2011 року механізму розподілу тарифної квоти за принципом "перший прийшов - першим обслуговується", пише газета "Дело".

Згідно з проектом постанови тарифна квота на ввезення в Україну цукру-сирцю з тростини щорічно розподіляється наступним чином: 260 тонн загального обсягу тарифної квоти до 1 січня 2019 року виділяється для Парагваю.

Також, з 1 січня 2011 року розподіл залишку тарифної квоти на імпорт цукру-сирцю з тростини здійснюється за принципом "перший прийшов - першим обслуговується".

Реклама:

Розгляд заявок на отримання ліцензій на ввезення цукру-сирцю з тростини в межах тарифної квоти здійснюється в порядку їх надходження.

Станом на 1 вересня імпортери цукру вичерпали річну квоту на постачання тростинного цукру-сирцю на 88,12%, поставивши 235,973 тис. тонн.

Повністю використана квота на ввезення цукру-сирцю з Бразилії - 157,487 тис. тонн, Куба  - 16,679 тис. тонн і Гватемала - 8,299 тис. тонн.

Загальний обсяг вичерпаних квот на ввезення цукру-сирцю з інших країн-постачальників склав 53,508 тис. тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!