"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Банкіри чекають зниження ставок автокредитування

Середа, 8 вересня 2010, 17:13
Банкіри прогнозують зниження процентних ставок автокредитування на 1-1,5% до кінця 2010 року, а також розширення програм лояльності в цьому сегменті.

"Ринок автокредитування поступово відновлюється. На початок року авансовий внесок позичальника за такими кредитами становив 40-50%, зараз ряд банків знизили його навіть до 15% -20%. До кінця року авансовий внесок може зменшитися до 10%. До кінця року ставки по автокредитам можуть знизитися на 1-1,5% ", - сказав директор департаменту маркетингу роздрібного бізнесу VAB Банку Антон Шаперенков, пише "Інтерфакс-Україна".

За його словами, в даний час ефективні ставки за автокредитами становлять близько 20-24%. При цьому ефективна ставка автокредитування окремих банків іноді досягає і 26-28%.

Як відзначив експерт, в 2010 році на ринку автокредитування спостерігається збільшення кількості банків-учасників: якщо на початку 2010 року на ринку активно кредитували максимум п'ять банків, то в даний час - близько 25 банків.

Про поступове відновлення ринку автокредитування також свідчать зростання питомої ваги продажів автомобілів у кредит у загальному обсязі таких продажів з 5% у 2009 році до 10-12% у поточному році.

Реклама:

"На 2011 рік рівень продажів автомобілів у кредит може скласти 20-25%. Але ці цифри поки непорівнянні з цифрами, які були до кризи, коли в кредит продавалося до 60% автомобілів", - сказав він.

За оцінкою начальника управління альтернативних каналів продажів Астра Банку Віталія Жіхарцева, до кінця 2010 року процентні ставки з автокредитів можуть вийти на докризовий рівень.

"В даний час ставки наближаються до докризового рівня в 18-22%. До кінця року ми вийдемо на докризовий рівень умов автокредитування", - сказав експерт.

За його оцінкою, у цей час банки щомісяця надають 1-1,2 тис. автокредитів, і число таких кредитів буде рости.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!