"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінрегіонбуд знову попросить мільярд на свою програму

Середа, 8 вересня 2010, 14:21

Міністерство регіонального розвитку й будівництва має намір запросити в Мінфіну при розробці держбюджету на 2011 рік 1 мільярд гривень для реалізації програми будівництва доступного житла.

Про це сказав заступник міністра регіонального розвитку та будівництва Костянтин Пивоваров, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми плануємо 1 млрд. грн. наступного року отримати від міністерства фінансів", - відзначив він.

Як повідомлялося, держбюджет на 2010 рік спочатку передбачав витрати на реалізацію житлових програм в розмірі 1,04 млрд. грн.

З них безпосередньо на фінансування будівництва доступного житла Мінрегіонбуд планував направити 900,7 млн. грн.

Однак закон про секвестр держбюджету, що вступив у силу 19 липня, скоротив цей рядок витрат бюджету на 650 млн. грн. - до 390 млн. грн.

Мінрегіонбуд також сподівається на завершення 2010 року будівництва відібраних 70 житлових недобудов

"Я думаю, що всі об'єкти, які були відібрані, за умови нормального ритмічного фінансування будуть добудовані до кінця року", - сказав Пивоваров.

Заступник міністра нагадав, що держава за вказаною програмою оплачує 30% вартості квартири, а частину, що залишилася повинні сплатити громадяни.

При цьому Пивоваров зазначив, що охочих брати участь у даній програмі багато.

Реклама:

Як повідомлялося, Міжвідомча комісія на засіданні 4 серпня відібрала 70 об'єктів незавершеного житлового будівництва із ступенем готовності 70% і більше, забудовники яких можуть брати участь в програмі будівництва доступного житла.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: