На батьківщині Єфремова побудують нові шахти

Середа, 8 вересня 2010, 13:08

Адміністрація Луганській області готує великі інвестиційні проекти з будівництва нових шахт на ряді вугільних родовищ.

Про це пише "Інвестгазета".

"Ми готуємо серйозні бізнес-плани, перш за все у вугільній галузі, а також у хімічній промисловості та металургії, і вже обговорили ці проекти на регіональному комітеті з економічних реформ", - розповів губернатор Луганської області Валерій Голенко.

Як розповів перший заступник начальника Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Луганської обладміністрації Дмитро Дрожжин, керівництво області розробляє ідею будівництва шахти "Новосветловская", яка може давати 6 млн. тонн вугілля., А також шахтах "Миронівська", "Новоборовіцкая", "Георгіївська".

За словами Дрожжина, для будівництва шахт, у тому числі "Новосветловской", керівництво області хотіло б залучити як приватні, так і бюджетні кошти.

Так, адміністрація області вже зверталася до Кабінету міністрів з пропозицією профінансувати розробку техніко-економічного обгрунтування будівництва шахт.

Вартість підготовки проекту, за словами Дрожжина, оцінюється в 7 млн. грн., вартість будівництва однієї шахти "Новосвітловська" - в середньому 4 млрд. грн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: