Очільника Держкомзему замінить одесит

Середа, 8 вересня 2010, 11:03

Кабмін на одному із своїх найближчих засідань розгляне подання про звільнення із займаної посади голови Державного комітету із земельних ресурсів Олега Кулініча.

Про це виданню "Дело" повідомив один з міністрів.

"Я думаю, він скоро покине свою посаду, я вже отримав принципову згоду на це у віце-прем'єра Клюєва", - повідомило джерело.

Кадрову перестановку підтвердив і голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський.

Реклама:

"Якби моя воля, я б давно Кулініча звільнив. Він стільки зла зробив, ускладнював людям роботу, а потім, самі знаєте як, її спрощував", - додав народний депутат "НУ-НС" Віктор Матчук.

Інформацію про те, що державний чиновник може позбутися свого крісла, підтвердив і соратники Кулініча.

"Не виключено, що незабаром Кулініч буде переведений на інше місце роботи", - сказав голова фракції Блоку Литвина Ігор Шаров, за квотою якої Кулініч був призначений на посаду.

На питання про те, чи буде це підвищенням, Шаров відповів так: "Це буде паралельний рух. Прочитайте його біографію, він же генерал". За словами Шарова, в середу він проведе зустріч з головою Держкомзему і обговорить питання його подальшої кар'єри.

Тим часом джерело видання в уряді, що лобіює звільнення Кулініча, назвав ім'я його можливого наступника. Ним може стати нинішній начальник Головного управління Держкомзему в Одеській області Ігор Лисенко.

Олег Кулініч очолює Держкомзем з грудня 2008 року. Він один з небагатьох високопоставлених чиновників, якому вдалося зберегти свою посаду після відставки уряду Юлії Тимошенко.

Кулініч був призначений на свою посаду за квотою Блоку Литвина.

Раніше вже був звільнений один з чиновників, призначений за квотою партії спікера парламенту. Так, до літньої перерви Верховна Рада відправила у відставку міністра екології Віктора Бойко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: