Дельта Банк вже вибиває борги з позичальників Укрпромбанку

Середа, 8 вересня 2010, 10:03

У Дельта Банку розраховують домовитися з проблемними позичальниками Укрпромбанку про реструктуризацію кредитів видані компаніям групи "Альфа-Нафта".

Як відомо, кредити на суму 4 млрд. грн., які 2008 року Укрпромбанк видав компаніям групи "Альфа-Нафта" під заставу автозаправних станцій ANP, перейшли на баланс Дельта Банку.

"Частина кредитів "Альфа-Нафти", які були в заставі у НБУ, перейшла в Дельта Банк, а це близько 80% цих позик", - повідомив газеті "Дело" помічник ліквідатора Укрпромбанку Ігор Власюк.

У Дельта Банку підтвердили, що серед активів "Укрпрома", які разом з 3,1 млрд. грн. зобов'язань перед НБУ перейшли на баланс до Дельта Банку, є проблемні кредити, видані компаніям групи "Альфа-Нафта".

"У нас з цими боржниками зараз ведеться конструктивний діалог щодо реструктуризації боргу", - пояснив голова наглядової ради Дельта Банку Микола Лагун.

При необхідності Дельта Банку може допомогти колекторська компанія Credit Collection Group. Микола Лагун був засновником CCG і до недавнього часу був її власником.

Реклама:

У CCG достатньо досвіду в роботі з подібною проблемною заборгованістю. Утім, за словами банкіра, допомога Credit Collection Group Дельта Банку не знадобиться - домовленості будуть досягнуті на рівні банку і позичальника.

"Думаю, ми досягнемо консенсусу і борг буде реструктуризовано до кінця вересня", - прогнозує Микола Лагун.

Разом з тим він не виключає, що ці переговори можуть призвести до примусового продажу застав, проте більше схиляється до того, що ці активи запрацюють.

"Реалізація застави можлива, але ми впевнені, що досягнемо домовленості з реструктуризації боргу. Є всі підстави говорити, що домовленості будуть досягнуті", - стверджує банкір.

Як відомо, "Дельта Банк" виграв конкурс з відбору кредитно-фінансової установи для передачі частини активів і зобов'язань проблемного Укрпромбанку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: