"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна намагається зсунути Росію з "Південного потоку"

Вівторок, 7 вересня 2010, 15:37

Україна намагається вмовити Росію відмовитися від ідеї побудови Південного потоку.

Про це в інтерв'ю BBC повідомив  міністр закордонних справ Костянтин Грищенко.

"Ми переконуємо росіян, що "Південний потік" просто не потрібний, це марнотратство, створення додаткових екологічних проблем, і не тільки екологічних, в басейні Чорного моря", - зазначив він.

Відповідаючи на питання, чи вдалося просунутись в цьому питанні, він відповів: "На жаль, попередній уряд попрацював, щоб створити переконання у тих, хто займається газовою проблематикою в Росії, що розраховувати на нас складно".

Реклама:

"Тому тепер це вимагає додаткових зусиль і потребує певного часу. Сподіваюсь, ми переконаємо", - зазначив він.

На прохання пояснити, чому Україна хоче переглянути угоди, він розповів, що "в усіх угодах є багато того, що не відповідає балансові інтересів двох сторін".

"На жаль, попередній уряд, прем'єр Тимошенко підписала такі угоди, які поставили Україну в надскладне становище, в якому ми ніколи не були під час незалежності. Ми виходимо з цієї проблеми з великими складнощами, але вже вирішили значною мірою найголовніше і невідкладне - ми домоглись отримання знижки протягом наступних десяти років", - сказав він.

"Але якщо говорити про довгострокову співпрацю, то нам необхідно знайти довгострокові спільні інтереси у транспортуванні максимально великого обсягу газу, саме нашою транспортною системою", - зазначив Грищенко.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!