"Росатом" чекає від України офіційного рішення щодо "ядерного конкурсу"

Вівторок, 7 вересня 2010, 09:44

Держкорпорація "Росатом" чекає від України офіційного рішення щоо тендеру на будівництво заводу з виготовлення ядерного палива.

Про це повідомив корпорації Сергій Кірієнко, передає агентство "Інтерфакс".

Разом з тим він підкреслив, що українські експерти рекомендували своєму уряду вибрати російську технологію для реалізації цього проекту.

"У нас вже все узгоджено з нашими українськими партнерами. Залишився останній етап, це етап закриття тендеру", - сказав глава "Росатома".

Реклама:

"Я прочитав повідомлення, в якому звучало, що експерти рекомендували уряду України працювати за російською технологією. Ми впевнені, що та пропозиція, яку ми зробили українським партнерам з точки зору технології та економіки, безумовно, краща", - додав  Кірієнко.

У тендері беруть участь російська паливна компанія ВАТ "ТВЕЛ" і японо-американська Westinghouse.

"Інше питання що це тендер. Ми будемо чекати офіційного рішення тендерної комісії, офіційного повідомлення. І якщо ми стаємо офіційним переможцем, ми готові відповідно домовлятися з урядом України", - заявив глава"Росатома".

Він підкреслив, що це лише частина спільної роботи в атомній сфері і у Росії є також тристоронні проекти з Україною та Казахстаном.

"У нас є великі тристоронні проекти. Думаю, що ці можливості у нас теж будуть розвиватися", - сказав Кірієнко.

Як повідомлялося, помічник директора представництва компанії Westinghouse Electric Company в Україні Світлана Меркулова повідомила, що Міжвідомча конкурсна комісія з вибору технології створення в Україні підприємства з виготовлення ядерного палива визначила переможцем конкурсу ВАТ "ТВЕЛ".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: