Уряд виділить більше 700 мільйонів на ремонт і модернізацію зброї

Понеділок, 6 вересня 2010, 19:05

Кабмін затвердив порядок використання в 2010 році коштів Стабілізаційного фонду для створення, закупівлю, ремонту і модернізації озброєння, військової і спеціальної техніки з державного оборонного замовлення у національних виробників.

Згідно з ухвалою, зі Стабілізаційного фонду буде виділено 730 млн. гривень, повідомляє "Дзеркало тижня".

Головним розпорядником цих коштів визначено Міністерство оборони і Головне управління розвідки Міноборони.

Джерелами покриття цих коштів будуть надходження від продажу земельних ділянок несільскогосподарського призначення, що знаходяться у державній власності, на яких розташовані об'єкти, що підлягають приватизації.

Реклама:

Також джерелами покриття визначено кошти, отримані від приватизації державного майна та інших надходжень, безпосередньо пов'язаних з процесом приватизації і кредитуванням підприємств, кошти, які надійшли від сплати штрафів, пені і неустойки за невиконання власниками приватизованих об'єктів умов договорів їх купівлі-продажу.

Згідно з ухвалою, 730 млн. гривень буде направлено на погашення кредиторської заборгованості з оплати капітального ремонту озброєння і військової техніки, на виконання науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт, які було розпочато в попередні роки.

Окрім цього кошти виділяються, на закупівлю і модернізацію озброєння і військової і спеціальної пожежної техніки, на відновлення боєздатності озброєння і військової техніки, а також на створення Єдиної автоматизованої системи управління Збройними силами.

Нагадаємо, директор Центру дослідження армії, конверсії і роззброєння Валентин Бадрак повідомив, що на підприємствах українського оборонно-промислового комплексу залишилася замовлена, але не до кінця проведена продукції для Міноборони на суму 1,2 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: