"ТВЕЛ" НЕСПОДІВАНО ВИГРАЛА "ЯДЕРНИЙ КОНКУРС"?

Понеділок, 6 вересня 2010, 18:28

Міжвідомча конкурсна комісія з вибору технології створення в Україні підприємства з виготовлення ядерного палива визначила переможцем конкурсу ВАТ "ТВЕЛ".

Про це повідомила помічник директора представництва компанії Westinghouse Electric Company в Україні Світлана Меркулова, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми отримали повідомлення, в якому нас дякують за участь у конкурсі і повідомляють, що міжвідомча комісія прийняла рішення на користь "ТВЕЛ", - сказала вона.

Раніше заступник міністра палива і енергетики Наталія Шумкова висловила надію, що Кабінет міністрів, на затвердження якого будуть направлені рекомендації міжвідомчої конкурсної комісії, затвердить переможця конкурсу до жовтня 2010 року.

Реклама:

Як повідомлялося, затверджена урядом державна цільова економічна програма "Ядерне паливо України" передбачає введення в експлуатацію першої черги заводу з фабрикації ядерного палива в 2013 році.

Потреба АЕС України в тепловидільних збірках для реакторів типу ВВЕР-1000 в 2009-2012 роках оцінюється в 620 штук щорічно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: