Банки надали конкуренту російських газопроводів 4 мільярди євро

Понеділок, 6 вересня 2010, 17:12

Будівники газопроводу Nabucco домовилися з провідними міжнародними банками про отримання кредиту загальним обсягом 4 мільярди євро.

Про це повідомляє агентство УНІАН з посиланням на Bloomberg.

Консорціум Nabucco Gas Pipeline International одержить 2 мільярди євро від Європейського інвестиційного банку, 1,2 мільярда - від Європейського банку реконструкції і розвитку і 800 мільйонів - від Світового банку.

Учасники консорціуму планують надати близько половини із загального бюджету проекту у розмірі 8 мільярдів євро самостійно. Решта надійде від міжнародних фінансових інститутів, де ставки за кредитами мають бути нижчими, ніж на відкритому ринку.

Реклама:

Остаточне рішення щодо обсягу інвестицій буде ухвалено наприкінці 2010 року.

Початок будівництва Nabucco заплановано на 2011 рік, а поставки газопроводом мають піти наприкінці 2014 - на початку 2015 року.

Nabucco вважається основним конкурентом російського газопроводу "Південний потік". До складу консорціуму Nabucco Gas Pipeline International входять німецька RWE, болгарська Bulgargaz, австрійська OMV, угорська MOL, румунська Transgaz і турецька Botas.

Загальна пропускна спроможність газопроводу становитиме 31 мільярд кубометрів. На першому етапі через Nabucco планується поставляти до Європи не більш як 17 мільярдів кубометрів палива.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: