Тимошенко каже, що з RosUkrEnergo розрахуються грошима МВФ

Понеділок, 6 вересня 2010, 13:19

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко попереджає, що борги RosUkrEnergo будуть погашатися за рахунок коштів МВФ, тобто платників податків Євросоюзу.

Про це вона заявила на зустрічі з акредитованими в Україні дипломатами.

Вона пояснила, що з 1 вересня цього року згідно з рішенням Стокгольмського арбітражу Україна повинна віддати RosUkrEnergo "не тільки вартість газу, за який вона нічого не заборгувала, а ще й штрафні санкції на рівні 600 мільйонів доларів".

"Якщо 5,4 млрд. буде заплачено RosUkrEnergo, дисбаланс України поглибиться настільки, що Україна, по суті, вимушена буде далі і далі входити в систему ризиків повернення грошей МВФ", - заявила Тимошенко.  

Реклама:

"Я вважаю, що це не пересічне питання, тому що гроші надаються МВФ Україні й іншим країнам за рахунок сплати податків вашими громадянами", - попередила вона.

"І якщо громадяни ваших країн будуть фінансувати корупцію в Україні, то мені здається, що це потребує уваги й реакції", - додала вона.

Тимошенко сказала, що звернеться до МВФ з проханням надіслати спеціальну робочу групу для розслідування ситуації ,і "готова надати вичерпну інформацію з цього приводу".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!