Криза лишила без роботи 34 мільйони людей

Понеділок, 6 вересня 2010, 11:11

З 2007 року роботу втратило більше 34 мільйона людей.

За оцінками Міжнародної організації праці, на даний момент у світі 210 мільйонів людей не мають роботи, пише видання "Дело" 

Кількість безробітних у світі досягла історичного максимуму, йдеться в спільній доповіді Міжнародної організації праці (МОП) та Міжнародного валютного фонду (МВФ).

"Велика рецесія залишила хворобливу спадщину у формі безробіття", - визнає директор-розпорядник МВФ Домінік Стросс-Кан.

За оцінками МОП, в усьому світі з 2007 року, коли почалася криза, роботу втратили понад 34 мільйона осіб, і практично немає ознак швидкого зниження безробіття.

"Зараз ми спостерігаємо ознаки невпевненого підйому, але для мільйонів людей і підприємств в усьому світі криза ще далеко не завершилася", - визнає генеральний директор МОП Хуан Сомавіа.

У наступні 10 років, вважають у МОП, буде потрібно приблизно 440 мільйонів нових робочих місць, щоб тільки прийняти нових учасників ринку праці, і ще більша кількість, щоб ліквідувати безробіття, яке викликала криза.

Реклама:

На думку Сомавіа, орієнтована на зростання зайнятості стратегія зростання економіки має бути першочерговим завданням світової спільноти. В іншому випадку будуть потрібні роки, перш ніж економічний підйом досягне тих, хто більше всіх його потребує, якщо взагалі їх досягне.

Якщо судити за наслідками минулих спадів, то багато хто з нинішніх безробітних можуть залишитися в цьому статусі назавжди, що призведе до скорочення очікуваної тривалості їх життя, позбавить їх можливості дати освіту своїм дітям, які в підсумку також не зможуть себе надалі забезпечити, попереджає МВФ.

До того ж 80% з 210 мільйонів безробітних не мають ніякого доступу до соціального захисту. І ще приблизно 1,2 мільярда чоловіків і жінок, або 40% світової робочої сили, все ще не заробляють стільки, щоб вони та їх сім'ї подолали межу бідності, що становила 2008 року 2 долари на день, додають автори доповіді.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!