Янукович сподівається, що Китай піде в Європу через Україну

Понеділок, 6 вересня 2010, 10:37

Президент Віктор Янукович бачить значний потенціал для залучення в Україну китайських інвестицій у зв'язку з проектом будівництва нового транспортного коридору "Західний Китай - Західна Європа".

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я бачу величезний потенціал у казахстансько-китайської ініціативи щодо будівництва нового транспортного коридору "Західний Китай - Західна Європа", який, я сподіваюся, пройде через Україну", - сказав він.

У свою чергу, голова Ради розвитку торгівлі спеціального адміністративного району Сянган (Гонконг) Фред Лам відзначив, що присутність Януковича на ланчі з представниками українських і гонконгських ділових кіл є "важливим знаком" для розвитку подальших відносин між Україною і Китаєм.

Реклама:

Він зазначив, що протягом останніх кварталів товарообіг між Китаєм і Україною виріс на 33% і становить 78 мільйонів доларів.

"Я вважаю, що це тільки початок", - підкреслив він.

Крім того, голова Ради розвитку торгівлі Гонконгу вважає, що роботи в Україні з підготовки до міжнародного футбольного чемпіонату Євро-2012 також стануть майданчиком для залучення китайських інвестицій.

"Дехто з нас, китайських, в тому числі гонконгських бізнесменів, вважає, що це є гарною можливістю для розширення відносин", - підкреслив він.

Голова Української держави минулої суботи також відвідав Гонконгську фондову біржу, де зустрівся з віце-президентом біржі Генрі Ло.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!