"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Верховна рада Криму хоче відібрати "профспілкову" землю

Субота, 4 вересня 2010, 16:41

Депутати Верховної ради Криму готують проект рішення, за яким у Федерації профспілок в комунальну власність заберуть землю під санаторіями у АРК.

Про це пише тижневик "Дзеркало тижня" із посиланням на свої джерела.

За даними видання, на такий крок кримські депутати зважилися, щоб у керівництва ФПУ не було спокуси розпоряджатися землею під приводом "оренди" і "реконструкції" санаторних об'єктів.

Кримські депутати ініціюють передачу в комунальну власність землю санаторіїв ФПУ після низки скандалів в автономії.

Реклама:

Так, у червні 2010 року правління ЗАТ "Укрпрофздравниця" (оператора більшості санаторіїв ФПУ) вирішило передати в оренду на 3 роки трьом фірмам - ЧП "Фірма Хелп" (Донецьк), ТОВ "Ліга-Інфо" і ТОВ "Трансекспо плас" - курортну інфраструктуру санаторія "Ясна поляна" (10 об'єктів) у селищі Гаспра на ПБК.

Як пише видання, ця операція з українськими профспілками виявилася дуже вигідною фінансово для зазначених комерційних структур.

"Ясна поляна" - унікальний санаторій матері й дитини з дванадцятьма лікувальними відділеннями і десятками пам'ятників архітектури, побудований у живописному парку площею 18 га, неподалік гори Ай-Петрі.

Як профспілковий санаторій для трудящих він існує 80 років, а до цього був парковим маєтком, який відвідували практично всі класики російської літератури початку ХХ століття.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: