В Держмитслужбі кажуть, що не хотіли образити зернотрейдерів

Субота, 4 вересня 2010, 15:50

Державна митна служба спростовує звинувачення в навмисній дискредитації митниками окремих зернотрейдерів, які прозвучали з боку Української зернової асоціації.

Про це ідеться в офіційній відповіді відомства на відкритий лист Української зернової асоціації, повідомляє агентство "УНІАН".

"Ваші звинувачення на адресу Держмитслужби щодо дискредитації ділової репутації окремих суб`єктів зовнішньоекономічної діяльності, які здійснюють експорт зерна, на нашу думку, є повністю безпідставними", - йдеться у відповіді Держмитслужби.

У ній також наголошується, що тема експорту зерна не повинна бути закритою, оскільки вона дуже чутлива для суспільства та економіки держави.

Реклама:

"Результати діяльності митних органів з контролю за цими експортними операціями цього року є відкритими і публічними. Не виключення і обнародувані факти виявлених порушень при здійсненні експорту пшениці, які були зафіксовані митними органами", - ідеться у повідомленні.

При цьому, згідно із повідомленням, уповноваженими для виступу в засобах масової інформації представниками Держмитслужби "здійснювалася виключно констатація виявлених і задокументованих фактів порушення митного законодавства при експорті зерна пшениці і порушення низки кримінальних справ без акцентування уваги на конкретних експортерах чи зернотрейдерах".

"Таким чином, Ваші звинувачення на адресу посадовців Держмитслужби про навмисну дискредитацію окремих зернотрейдерів є цілком безпідставними, упередженими і суб`єктивними", - наголошується в повідомленні Держмитслужби.

Як повідомлялося, наприкінці серпня Українська зернова асоціація надіслала відкрите звернення до голови Державної митної служби Ігоря Калетніка із закликом суворо дотримуватися норм чинного законодавства в питанні проведення митного огляду зерна, що експортувалося, і утриматися від безпідставних звинувачень експортерів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: