Янукович кличе китайських ділків стати "співвласниками потенціалу" України

Субота, 4 вересня 2010, 14:17

Президент України Віктор Янукович запрошує гонконгських бізнесменів до активної співпраці та інвестування в Україну.

Про це він заявив під час зустрічі з представниками провідних ділових кіл Спеціального адміністративного району КНР Сянган (Гонконг), повідомляє прес-служба президента.

Янукович заявив, що в Україні сформувався "клас підприємців, які готові працювати за ринковими законами і в рамках здорової конкуренції", і саме на нього "спирається та орієнтується керівництво держави - президент, уряд, парламентська більшість".

"Після тривалих політичних поневірянь Україна нарешті знайшла свою внутрішню силу та єдність. Проте, тільки внутрішньої сили замало, аби повернутися в коло сучасних економік світу. Потрібна і сила зовнішня, тобто економічні інвестиції", - наголосив він.

Реклама:

Янукович зазначив, що Україна - це "один із найрозвинутіших індустріальних регіонів світу", "ворота Європи на Схід, і ворота Азії в Європу", і "її потенціал - колосальний".

"На сьогодні їй бракувало лише двох речей - стабільності та ефективного господаря. Стабільність їй принесли новий президент, уряд та парламентська більшість, а ось розділити місце ефективного господаря ми з радістю запрошуємо вас. Інвестувавши в Україну, ви можете стати співвласником її могутнього потенціалу", - заявив президент.

"Політичний меседж мого нинішнього візиту гранично простий та відвертий - поглиблення всебічного співробітництва з КНР, а значить - і з Гонконгом, та виведення наших відносин на стратегічний рівень є для нас пріоритетом", - сказав він.

Янукович вказав, що Україна є інвестиційно привабливою з огляду на "досягнення політичної стабільності" і "принципово нові речі, такі, як перетворення України у гігантський будівельний майданчик напередодні чемпіонату Європи з футболу 2012 року".

Президент зазначив, що вирішив перетворити Консультативну раду з питань інвестицій в Україні на Раду вітчизняних та іноземних інвесторів - і за відповідним указом "представники бізнесу зможуть у безпосередньому діалозі з главою держави розглядати ключові питання інвестиційного процесу".

"Вони також будуть обговорювати проблеми, що виникають у діяльності іноземних інвесторів, зможуть вносити пропозиції щодо покращення економічного регулювання, запровадження найкращої світової практики державної політики сприяння інвестуванню. В тому числі - відповідно до зобов'язань України перед СОТ", - сказав Янукович.

"На рівні центральних органів виконавчої влади інвестори, нарешті, матимуть змогу відкрито і прозоро розглядати специфічні профільні питання діяльності у сферах, які відносяться до компетенції відповідних міністерств та відомств", - додав він.

Тому Янукович переконаний, що "інтерес інвесторів до України буде зростати і у перспективі, причому, не лише до 2012 року, але й на тривалий час після".

Він запросив представників ділових кіл Сянгану до активної співпраці.

"Чекаємо вас в Україні з новими ідеями та планами, які намагатимемось спільно реалізовувати", - заявив президент.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!