"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В українському ВПК "зависла" зброя на 1,2 мільярда

Субота, 4 вересня 2010, 13:30

На підприємствах українського оборонно-промислового комплексу залишилася замовлена, але не до кінця виготовлена продукція для Міноборони на суму 1,2 млрд. гривень.

Про це пише у статті для тижневика "Дзеркало тижня" директор Центру дослідження армії, конверсії і роззброєння Валентин Бадрак.

При цьому Міноборони у 2011 році закупівель техніки проводити не планує, нагадує експерт.

"За інформацією президента Асоціації "Українські оборонні технології" Володимира Грека, на підприємствах ОПК зараз знаходиться замовлена, але не до кінця вигготовлена продукція Міноборони на суму 1,2 млрд. гривень", - наводить статистику експерт.

Реклама:

Як приклад, до чого подібна політика призводить оборонні підприємства, Бадрак наводить ситуацію, що виникла в процесі модернізації танків на харківському заводі імені Малишева.

"На заводі імені Малишева очікує чергового траншу батальйон танків Т-64Б з бойового складу ЗСУ (які модернізуються до версії "Булат")", - розповідає експерт..

"У збитку не тільки завод-інтегратор, але і ще 17 підприємств, що беруть участь у кооперації. Стосовно танків проведено половину робіт згідно з визначеним дворічним циклом, але тепер пріоритети змінилися, і що робити з розібраними машинами, ніхто не знає", - наголошує він.

При цьому Бадрак нагадує, що військове відомство на 2011 рік у графах, що передбачають витрати на закупівлі нових озброєнь і військової техніки, модернізацію техніки, фундаментальну науку та НДДКР, і навіть продовження термінів експлуатації озброєння і військової техніки, поставило прочерки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!