Португалія заощадить на держслужбовцях

Четвер, 30 вересня 2010, 20:09

Після Франції і Великобританії, які вже оголосили про запровадження суворих урізань задля скорочення бюджетного дефіциту, уряд Португалії ухвалив рішення про скорочення оплати праці держслужбовців на 5%.

Серед інших заходів економії, запропонованих прем'єр-міністром Португалії Жозе Сократешем, - підвищення податку на додану вартість з 21% до 23% і посилення податкової політики, передає Deutsche Welle.

Також уряд почав вести переговори з однією з найбільших компаній країни - Portugal Telecom - про передачу її пенсійних активів державі, що, за оцінкою міністерства фінансів країни, дозволить поповнити державну скарбницю на 2,6 млрд. євро.

"Нам необхідно докласти цих зусиль, аби збалансувати бюджет країни після найбільшої фінансової кризи останніх 80 років. Ці заходи захистять авторитет нашої країни, забезпечать кредитоспроможність нашої економіки, виробництва і наших родин", - наголосив португальський прем'єр-міністр.

Реклама:

В уряді очікують, що ці заходи дозволять знизити дефіцит бюджету з понад 8% до максимум трьох до 2013 року.

Відповідно до правил єврозони, бюджетний дефіцит не має перевищувати 3% ВВП, але Португалія вже давно не могла утриматися в цих рамках.

Її економіка є однією з найбільш уразливих в зоні євро після Греції.

Хоча частка Португалії оцінюється менше ніж у 2% від валового внутрішнього продукту єврозони, її фінансові труднощі можуть підірвати віру в загальну стабільність спільної валюти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!