"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Корпорація Тарути визнала, що загрузла в боргах

Четвер, 30 вересня 2010, 15:55

Корпорація "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД) веде переговори з пулом міжнародних банків про реструктуризацію кредитного портфеля.

Про це повідомляє агентство "УНІАН" із посиланням на прес-службу ІСД.

"Корпорація "ІСД" підтверджує факт того, що 23 вересня 2010 року не було проведене погашення єврооблігацій, випущених спеціальною проектною компанією з метою фінансування діяльності металургійних підприємств, що належать ІСД", - ідеться у повідомленні.

"Проте згадане формальне порушення умов проспекту емісії єврооблігацій було цілком очікуваним, про що були проінформовані міжнародні банки, які фінансували діяльність корпорації, зокрема й ті, які є власниками єврооблігацій", - наголошують в ІСД.

Реклама:

У корпорації також зазначають, що разом з іншими промисловими компаніями, які відчули на собі негативний вплив світової фінансової і економічної кризи, ІСД активно веде переговори з пулом міжнародних банків про реструктуризацію кредитного портфеля.

"Переговори перебувають на завершальній стадії. Однією із загальноприйнятих умов ведення переговорів про реструктуризацію кредитного портфеля в міжнародній фінансовій, юридичній і діловій практиці є тимчасове припинення виплат заборгованості абсолютно всім фінансовим кредиторам до остаточного узгодження умов реструктуризації зі всіма кредиторами", - зазначають в ІСД.

Корпорація "Індустріальний союз Донбасу" заснована в 1995 році і є інтегрованою холдинговою компанією, що володіє пакетами акцій підприємств гірничо-металургійного комплексу.

До складу корпорації входять Алчевський металургійний комбінат, Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського, меткомбінат Dunaferr в Угорщині й ISD - Huta Czestochowa у Польщі.

Наприкінці 2009 року 50% плюс 2 акції корпорації "ІСД" придбала група інвесторів на чолі з російським бізнесменом Олександром Катуніним і за участю "Внєшекономбанку" Росії.

Власниками 49,99% акцій ІСД залишаються Сергій Тарута і Олег Мкртчан.

Раніше низка ЗМІ повідомила, що 23 вересня 2010 року ІСД не погасила єврооблігації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: