Янукович підтримав захід із захисту "квартирних" інвесторів

Четвер, 30 вересня 2010, 15:30 -

Президент Віктор Янукович підписав закон, яким до 1 січня 2013 року продовжується заборона на розірвання фізичними та юридичними особами договорів, які передбачають передачу забудовниками завершеного житла, за умови його 100% оплати.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Відповідно до закону, ця умова починає діяти, якщо термін здачі об'єкта в експлуатацію не переноситься більш ніж на рік з дня прийняття закону.

Також відновленню підлягають договори оренди на земельні ділянки державної і комунальної власності під багатоквартирне житлове будівництво, на колишніх умовах та на строк, необхідний для введення об'єкта в експлуатацію.

Реклама:

При цьому укладення додаткової угоди про поновлення договору оренди землі проводить орендар і уповноважений керівником органу виконавчої влади або органу місцевого самоврядування без прийняття відповідного рішення цими органами.

Додаткова угода до договору оренди землі про його поновлення повинна бути укладена сторонами у десятиденний термін після подачі заяви забудовником.

Відмова, зволікання та бездіяльність з укладенням цієї додаткової угоди можуть бути оскаржені в суді.

Як повідомлялося, закон № 2504-VI "Про внесення змін до закону "Про запобігання впливу світової фінансової кризи на розвиток будівельної галузі та житлового будівництва" був прийнятий Верховною радою у першому читанні 10 липня, у другому - 9 вересня 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: