Домовившися з ТВЕЛ, у Бойка обіцяють не ображати Westinghouse

Четвер, 30 вересня 2010, 13:24

Україна не відмовляється від співпраці з Westinghouse Electric Company у сфері постачань ядерного палива.

Про це повідомила заступник міністра палива і енергетики Наталія Шумкова журналістам у Києві в четвер, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми вже багато разів говорили, що контракт з Westinghouse на 2011-2015 роки не піддається ні ревізіям, ні сумнівам", - запевнила вона.

Шумкова підкреслила, що при укладенні довгострокового контракту на постачання свіжого ядерного палива з російським ВАТ "ТВЕЛ", українська сторона наполягла на включенні в документ умови про те, що Україна продовжуватиме співпрацю з Westinghouse в рамках раніше підписаного контракту на 2011-2015 роки.

Реклама:

"Навіть, коли ми підписали контракт з" ТВЕЛ ", єдиним параметром, який ми розкрили, обумовлювалося, що ні в якому разі не скасовуються попередні договори, підписані "Енергоатомом", - додала заступник міністра.

У той же час Шумакова нагадала, що для початку комерційних поставок палива Westinghouse на українські енергоблоки, воно повинно пройти всі необхідні ліцензійні процедури, які проходять на третьому енергоблоці Південно-Української атомної електростанції.

Як повідомлялося, Міжвідомча конкурсна комісія з вибору технології створення в Україні підприємства з виготовлення ядерного палива визначила переможцем конкурсу ВАТ "ТВЕЛ".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: