"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд зобов'язав магазини і фаст-фуди приймати платіжні картки

Четвер, 30 вересня 2010, 12:24

Кабмін видав постанову "Про здійснення розрахунків за продані товари з використанням спеціальних платіжних засобів", згідно з якою всі магазини та заклади харчування повинні здійснити перехід на обов'язкове приймання платіжних карток.

Зокрема, до 1 липня 2011 року такий перехід повинні здійснити суб'єкти господарювання, крім суб'єктів малого підприємництва, які ведуть господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення понад 100 тис. осіб, повідомляє "ЛІГАБізнесінформ".

А до 31 грудня 2011 року такий перехід мають здійснити і суб'єкти малого підприємництва, які ведуть господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення понад 100 тис. осіб, а також підприємці, включаючи малий бізнес, у населених пунктах з чисельністю населення від 25 до 100 тис. осіб.

Кількість платіжних терміналів повинна становити не менше 50% кількості реєстраторів розрахункових операцій, а в разі наявності одного реєстратора розрахункових операцій суб'єкт господарювання зобов'язаний забезпечити приймання спеціальних платіжних засобів.

Реклама:

Разом з тим, звільняються від обов'язкового приймання спеціальних платіжних засобів заклади громадського харчування закритого типу, які обслуговують певний контингент споживачів, зокрема, особовий склад Збройних Сил та інших військових формувань, студентів, учнів і викладачів вищих тощо.

Також під дію цією постанови не потрапляють суб'єкти господарювання, які ведуть господарську діяльність у населених пунктах з чисельністю населення менше 25 тис. осіб.

АМКУ доручено проводити моніторинг розмірів комісійних винагород, встановлених банками за операціями, що здійснені з використанням спеціальних платіжних засобів, і розмірів міжбанківських комісій, встановлених платіжними організаціями.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: