За місяць "Антонов" отримає московську прописку

Четвер, 30 вересня 2010, 09:22

Україна й Росія планують 26 жовтня підписати документи, які "дають життя" новому спільному підприємству ТОВ "ОАК-Антонов".

Про це в середу, 29 вересня, повідомили українські ЗМІ, з посиланням на заяви представників української й російської авіабудівних компаній, передає УНІАН.

Представники державного концерну "Антонов" та Об'єднаної авіабудівної корпорації заявили, що СП буде зареєстровано в Москві.

Головою підприємства стане представник Російської Федерації, а українська сторона отримає посаду його заступника.

Реклама:

Заступник міністра промислової політики України, голова агентства з питань оборонно-промислового комплексу Костянтин Кучер підтвердив, що документи про створення спільного підприємства за принципом "50 на 50" підпишуть 26 жовтня.

За його словами, для подальшої інтеграції ОАК та "Антонов" в 2011 році виберуть аудитора з першої п'ятірки для оцінки активів.

Кучер прогнозує, що найскладніше буде оцінити інтелектуальну власність українських авіаконструкторів.

Генеральний конструктор "Антонова" Дмитро Ківа зазначив, що спільне підприємство створюють для підвищення ефективності роботи авіапромів двох країн.

Воно буде координувати кооперацію у виробництві авіатехніки, займатися реалізацією й післяпродажним обслуговуванням літаків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: