Україна в 2011 році купить менше газу, ніж планувалося

Четвер, 30 вересня 2010, 09:14

Вчора заступник голови правління "Газпрома" Олександр Медведєв повідомив, що Україна веде переговори про можливість коригування обсягів поставок російського газу.

Він підкреслив, що ця можливість передбачена умовами угоди про постачання газу, пише видання "Комерсант-Україна".

За словами джерела газети в "Газпромі", у серпні сторони домовилися, що 2011 року Україна закупить 41 млрд. замість 55 млрд. кубометрів газу, передбачених договором.

А в цьому році, за даними співрозмовника, України купить 33-35 млрд. замість 27 млрд. кубометрів, які планувало придбати уряд Юлії Тимошенко.

Реклама:

Як заявляють у Мінпаливенерго, необхідність скорочення обсягів поставок газу пов'язана з тим, що в Україні накопичено рекордні запаси палива в підземних газосховищах - 27 млрд. кубометрів при необхідних для проходження опалювального сезону 20-22 млрд. кубометрів.

А в прес-службі швейцарського газового трейдера RosUkrEnergo говорять, що в 2011 році компанія планує продати 12 млрд. кубометрів газу, які вона відсудила в Стокгольмському арбітражному суді влітку.

Вчора Апеляційний суд Києва відхилив скаргу НАК "Нафтогаз Україна" на рішення Шевченківського районного суду Києва у справі RUE.

Як зазначається в ухвалі апеляційного суду, їм "видано дозвіл на виконання рішення Арбітражного інституту Торгової палати міста Стокгольма".

"Швидше за все, ще до кінця року справа дійде до Верховного суду, і в результаті RosUkrEnergo отримає право продати свій газ вже в січні", - вважає керуючий партнер Astapov Lawyers Андрій Астапов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!