Світові ціни на м'ясо досягли максимуму за останні 20 років

П'ятниця, 3 вересня 2010, 20:47

Світові ціни на м'ясо в серпні 2010 року виросли до найвищого рівня за останні 20 років.

Про це свідчить динаміка індексу цін на продовольчі товари, яку відстежує Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (FAO), пише ЛІГАБізнесінформ.

У серпні 2010 року світові ціни на м'ясо досягли показника відповідного індексу 132,9 пунктів, що менше показника 2009 року на 12,8% (117,7).

У організації зазначають, що нинішній показник є найвищим ціновим рівнем починаючи з 1990 року. При цьому з початку 2010 року індекс виріс на 12%.

Реклама:

Водночас, індекс цін FAO на зернові також досяг у серпні 2010 року найвищого показника з 1990 року - 181,6 пунктів.

Деякі експерти пов'язують значне подорожчання м'яса в світі зі зростанням цін на зернові, оскільки зерно входить до складу комбікормів для сільгосптварин.

Так, начальник аналітичного управління з сировинних ринків німецького банку Commerzbank Євгеній Вайнберг, вважає, що істотне подорожчання зернових у нинішньому році може спричинити подорожчання м'яса.

На його думку, тваринницька продукція може подорожчати істотно, особливо в країнах, що розвиваються.

"Тому що ціни не тільки на пшеницю, але і на ячмінь, на соєві боби і на кукурудзу останнім часом істотно зросли", - пояснив аналітик.

У такій ситуації тваринникам не залишиться нічого іншого, окрім як піднімати ціни, оскільки частка кормів у кінцевій вартості м'яса досягає 60%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!