Власник "Луганськтепловозу" наполягає на мировій

П'ятниця, 3 вересня 2010, 18:49

Компанія "Трансмашхолдинг", яка володіє управляючою компанією "Брянський машинобудівний завод", наполягає на підписання мирової угоди в суперечці навколо приватизації в 2007 році 76% ХК "Луганськтепловоз".

Про це повідомив керівник департаменту зі зв'язків з громадськістю "Трансмашхолдингу" Артем Леденьов, повідомляють "Українські Новини".

"У нас викликає подив той факт, що ФДМ до цих пір не виконав розпорядження Кабінету Міністрів від 21 липня про проведення взаємозаліку та укладенні мирової угоди", - сказав Леденьов.

Він додав, що "Трансмашхолдинг" не має інформації про те, що це розпорядження скасовано, у зв'язку з чим компанія вважає найкращим виходом з ситуації, що склалася реалізацію затвердженої в розпорядженні схеми взаємозаліку.

Реклама:

Як повідомлялося, 1 вересня ФДМ запропонував Брянському машзаводу розірвати договір купівлі-продажу 76% акцій "Луганськтепловозу" від 29 червня 2010 року за згодою сторін у зв'язку з відсутністю проплати за цей актив.

21 липня Кабмін доручив ФДМ підписати мирову угоду з Брянським машзаводом і провести взаємозалік сплачених російським заводом 58 млн. доларів при приватизації в 2007 році, грунтуючись на рішенні Госпсуду Києва від 1 квітня і пункту 3 договори купівлі-продажу від 29 червня 2010 року, шляхом підписання договору про нарахування зустрічних однорідних вимог.

Потім Вищий госпсуд скасував дане рішення суду першої інстанції, що, на думку ФДМ, робить реалізацію доручення Кабміну неможливим.

У березні 2007 року ФДМ продав 76% "Луганськтепловоза" Брянському машзаводу за 292,505 млн. гривень, за курсом на той момент 58 млн. доларів, але потім результати конкурсу були скасовані в судовому порядку, і даний пакет акцій повернувся у держвласність.

"Трансмашхолдинг" вимагає в суді повернення від ФДМ сплачених у 2007 році коштів у доларовому еквіваленті і допускає проведення процедури взаємозаліку, тоді як Фонд наполягає на гривневому відшкодування коштів, причому після проплати за підсумками проведеного цього року конкурсу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: