У Азарова не хочуть відмовлятися від регулювання цін на соціальні товари

П'ятниця, 3 вересня 2010, 16:57

Віце-прем'єр Сергій Тігіпко каже, що уряд не планує відмовлятися від практики регулювання цін на соціально значущі товари.

Про це він заявив сьогодні на прес-конференції в Києві, коментуючи інформацію про плани уряду скоротити перелік соціально значущих товарів, ціни на які регулює держава, повідомляє агентство "УНІАН".

"Сьогодні піти на те, щоб повністю відпустити контроль за цінами - ні в якому разі. Така постанова - поки тільки провокація. Якогось остаточного варіанту немає. Тут ми підходитимемо надзвичайно обережно", - сказав Тігіпко.

У той же час віце-прем'єр визнав, що з такою пропозицією звернулися власники мережевих супермаркетів, але її поки тільки обговорюють.

Реклама:

"Дійсно, була така ініціатива, щоб вийти на більш ринкові методи боротьби зі зростанням цін на соціально значущі товари. Можливо, ми підемо на певні зміни, враховуючи позицію бізнесу", - продовжив він.

"Бізнес говорить, що зараз ціни регулюють адміністрації, а є бізнес-підприємства, йдеться про мережі супермаркетів, яким дуже важко регулювати ціни на той же хліб в окремих областях. На якісь такі моменти ми можемо піти", - підкреслив Тігіпко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!