Янукович побачив у Китаї новий "горизонт"

П'ятниця, 3 вересня 2010, 09:52

Президент Віктор Янукович у Пекіні взяв участь у відкритті бізнес-форуму за участю представників ділових кіл України та КНР.

"Впевнений: цей форум стане важливим внеском у розбудову взаємовигідного торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва між Україною та Китаєм", - сказав він, повідомляє прес-служба глави держави.

Янукович висловив сподівання, що подібні заходи відтепер проводитимуться на постійній основі.

Він наголосив, що всебічний розвиток взаємодії з Китаєм на сьогодні розглядається в Україні як один з пріоритетних напрямків зовнішньої політики.

Реклама:

Янукович відзначив, що Китай обрав унікальний шлях розвитку і досяг на ньому вражаючих результатів, що показники розбудови економіки КНР за роки впровадження реформ демонструють, яких успіхів можна досягти, якщо в державі панують злагода та політична стабільність.

"Сьогодні Україна відкриває нову сторінку своєї зовнішньої політики - сторінку максимально активної співпраці та нових горизонтів. Один з таких горизонтів - Китай", - заявив Янукович.

Він звернув увагу китайських бізнесменів на те, що Україна володіє унікальним економічним потенціалом, має сучасні промислові потужності та природні ресурси.

Янукович запевнив, що Україна вже не повернеться до часів нестабільності, що в ній з'явилися базові передумови для успіху - це стабільність та порядок, "уряд, який є господарем ситуації на роки вперед".

"Новий президент спирається не лише на чіткий політичний мандат, отриманий на виборах. Він спирається і на суспільну підтримку стабілізаційних кроків, і на переконливу більшість у парламенті. Доба політичних потрясінь та революцій в Україні завершилася. Почалася пора стабільного зростання", - запевнив президент.

Говорячи про важливість активізації україно-китайської інвестиційної співпраці, Янукович зазначив, що внутрішнє законодавство та двосторонні угоди передбачають надання іноземним інвесторам додаткових держгарантій щодо захисту їх капіталовкладень.

Янукович наголосив, що Україна приваблива для інвестицій, з огляду на геополітичне положення, розгалужену транспортну систему, наявність одного з найбільших в Європі науково-промислового комплексу, доступ до ринків СНД та Євросоюзу.

Він повідомив, що указом від 1 вересня Консультативну раду з питань іноземних інвестицій в Україні перетворено на Раду вітчизняних та іноземних інвесторів.

Янукович наголосив, що Україна готова поглиблювати співпрацю з КНР у різних сферах. Він відзначив, що вже досягнуто домовленість про участь китайської сторони у реалізації транспортних, інфраструктурних проектів в рамках підготовки до Євро-2012.

"Ми відкриті для іноземних інвесторів. І уряд, і український парламент, і я особисто як президент створюватимемо всі умови для їх плідної роботи на вітчизняному ринку", - запевнив Янукович.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!