"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Покупець "Луганськтепловозу" наполягає на взаємозаліку

П'ятниця, 3 вересня 2010, 09:10

Російський "Трансмашхолдинг", дочірня компанія якого - "Брянський машзавод" - придбала 76% держпакет акцій ВАТ "Луганськтепловоз", продовжує наполягати на виконанні розпорядження Кабінету Міністрів України від 21 липня про проведення взаємозаліку і укладення мирової угоди.

Про це повідомляє агентство "УНІАН" із посиланням на прес-службу "Трансмашхолдингу".

У компанії зазначили, що "викликає подив той факт, що ФДМ досі не виконав розпорядження Кабінету міністрів від 21 липня про проведення взаємозаліку і укладення мирової угоди".

"Розпорядження ніхто не скасовував. Відповідно, російська сторона, як і раніше, вважає якнайкращим виходом із ситуації проведення взаємозаліку відповідно до розпорядження уряду України", - повідомили в "Трансмашхолдингу".

Реклама:

Як повідомлялося, 1 вересня голова Фонду держмайна Олександр Рябченко заявив, що ФДМ надіслав 31 серпня листа покупцеві "Луганськтепловозу", в якому запропонував з обопільної згоди сторін розірвати раніше укладений договір.

Водночас Рябченко відзначив, що "Брянський машзавод" має можливість впродовж 20 днів внести необхідну суму за "Луганськтепловоз" і сплатити штрафні санкції за прострочення платежу.

За інформацією голови ФДМ, загальна сума платежів у такому разі становитиме 494 млн. гривень.

За словами Рябченка, у разі, якщо впродовж 20 днів, починаючи з 30 серпня, Брянський машзавод не заплатить необхідну суму, Фонд держмайна звернеться до суду із позовом про розірвання договору купівлі-продажу "Луганськтепловозу".

Як відомо, 19 липня 2006 року Фонд держмайна перший раз оголосив конкурс з продажу 76% акцій ВАТ "Холдингова компанія "Луганськтепловоз".

23 березня 2007 року Фонд визнав "Управляючу компанію "Брянський машинобудівний завод", яка входить до російського "Трансмашхолдингу", переможцем конкурсу: пакет був проданий за 292,505 млн. гривень.

У жовтні 2009 року реєстратор цінних паперів "Центр-Реєстратор" списав 76% акцій ВАТ "Луганськтепловоз" з рахунку УК "Брянський машинобудівний завод" і зарахував їх на рахунок Фонду держмайна.

Акції були зараховані на рахунок ФДМ на підставі рішення Луганського господарського суду від 12 жовтня 2009 року.

31 березня 2010 року Фонд державного майна повторно оголосив про проведення приватизаційного конкурсу з продажу держпакета "Луганськтепловозу".

15 червня 2010 року "Брянський машзавод" знову придбав 76% акцій "Луганськтепловозу" за 410 млн. гривень.

Кабінет міністрів своїм розпорядження №1501 від 21 липня 2010 року доручив ФДМ укласти мирову угоду з покупцем "Луганськтепловозу" - "Брянським машзаводом".

Вищий господарський суд 28 липня скасував рішення Господарського суду Києва, яким він зобов`язав ФДМ відшкодувати власникові "Луганськтепловозу" - управляючій компанії "Брянський машзавод" - внесені кошти за придбаний в 2007 році і після повернутий у держвласність пакет акцій підприємства в доларах за курсом на момент купівлі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!