Томенко просить Азарова перешкодити виведенню капіталів через Кіпр

Середа, 29 вересня 2010, 20:47

Заступник голови Верховної ради, представник БЮТ Микола Томенко направив звернення до прем'єр-міністра Миколи Азарова, у якому акцентував увагу на необхідності вирішення проблеми нелегального витоку українських капіталів через Кіпр.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу політика.

Томенко нагадав, що, згідно з положеннями чинної угоди між урядом СРСР і урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування доходів і майна, від оподаткування звільняються будь-які доходи, які перераховуються з однієї країни в іншу, за винятком деяких випадків оподаткування фізичних осіб та доходів постійних представництв.

"Не секрет, що це створює для великого бізнесу сприятливі можливості цілком легально, без будь-якого оподаткування, виводити за кордон значні суми коштів, а також реалізувати різні схеми мінімізації податкових зобов'язань", - наголосив Томенко.

Реклама:

Він попросив Азарова якомога скоріше ініціювати внесення до парламенту урядового законопроекту щодо денонсації цієї угоди.

"Уряд повинен, врешті-решт, підтвердити, що він готовий виконувати передвиборчі обіцянки і продемонструвати, чи буде податкова політика влади базуватися на збільшенні податків для малого і середнього бізнесу і чи почнуть, нарешті, платити податки представники великого бізнесу", - підкреслив Томенко.

Як повідомлялося, раніше депутат від НУНС, представник "Народної самооборони" Генадій Москаль заявив, що його насторожує той факт, що підприємствами України в економіку Кіпру - країни з населенням 750 тис. - вкладено 6,3 млрд. доларів, у той час як в економіку Російської Федерації інвестовано 161,1 млн. доларів, Польщі - 47,2 млн. доларів, Казахстану - 23,3 млн. доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!