"Газпром" хоче незалежної оцінки активів "Нафтогазу"

Середа, 29 вересня 2010, 18:30

ВАТ "Газпром" допускає залучення до створення спільного підприємства "Газпрому" і НАК "Нафтогаз України" незалежних оцінювачів для оцінки українських і російських активів.

Про це розповів заступник голови правління ВАТ "Газпром" і генеральний директор ВАТ "Газпром" Олександр Медведєв в інтерв'ю журналу "Власть денег".

"Це стосується як видобувних, так і газотранспортних активів. Якщо до структури СП з української сторони увійдуть запаси на Чорноморському шельфі, то вони також будуть оцінені", - заявив заступник голови "Газпрому".

Як повідомлялося, 28 травня голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер за підсумками зустрічі в Москві з міністром палива і енергетики України Юрієм Бойко повідомив, що спільне підприємство "Газпрому" і "Нафтогазу" на першому етапі може бути створене на паритетних засадах.

Реклама:

25 червня Міллер заявив, що "Газпром" готовий внести у спільне з "Нафтогазом" підприємство родовище із запасами 1 трлн. кубометрів газу.

В кінці серпня 2010 року у Москві розпочався новий раунд переговорів про створення спільного підприємства ВАТ "Газпром" і НАК "Нафтогаз Україна".

Міністр палива і енергетики Юрій Бойко повідомив, що Україна готова внести у СП всю газотранспортну систему і площу Паласу на шельфі Чорного моря.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!