"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Підконтрольні уряду банки потребують докапіталізації на мільярди

Середа, 29 вересня 2010, 17:29

Проведене в 2010 році стрес-тестування виявило потребу в додатковому збільшенні статутного капіталу банку "Київ" на 3 млрд. гривень, а Укргазбанку - на 3,7 млрд. гривень.

Про це ідеться в проспекті емісії єврооблігацій України, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

У проспекті емісії також вказується, що проблемний банк "Надра", який претендує на підтримку за рахунок бюджетних коштів, до 30 серпня завершив реструктуризацію зовнішніх зобов'язань.

Однак питання про його додаткову капіталізацію державою і приватним інвестором буде вирішуватися після підписання угоди про реструктуризацію банку зобов'язань перед Державною іпотечною установою.

Реклама:

Як відомо, Кабінет міністрів контролює п'ять банків: повністю державні Ощадбанк і Укрексімбанк, а також Родовід Банк, Укргазбанк і банк "Київ", які перейшли під державне управління в рамках антикризової програми з капіталізації банківського сектора.

На початок липня 2010 року пряма участь уряду в статутному капіталі Укргазбанку становила 87,719%, банку "Київ" - 99,9369%.

Протягом 2009-2010 років для капіталізації цих фінустанов були виділені бюджетні кошти в сумі 8,6 млрд. гривень: для Укргазбанку - 5 млрд. гривень і для банку "Київ" - близько 3,6 млрд. гривень.

На 1 липня 2010 року статутний капітал банку "Київ" становив близько 3,6 млрд. гривень, а Укргазбанку - 5,7 млрд. гривень.

За даними НБУ, у банку "Надра" до 30 жовтня йде аудит, за підсумками якого буде визначена реальна потреба банку в додатковій капіталізації: після цього питання буде вирішуватися на урядовому рівні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: