АМКУ вивчає зміну власників "Рози вітрів"

Середа, 29 вересня 2010, 16:04

Антимонопольний комітет має намір вивчити нову структуру власників ТОВ "Авіаційна компанія "Роза Вітрів" для визначення законності її купівлі компаніями, пов'язаними з групою "Приват".

Про це заявив виконуючий обов'язки голови відомства Юрій Кравченко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Ми направили відповідні запити, щоб зрозуміти, хто там зараз власник ... І якщо дійсно підтвердиться інформація, яка прозвучала в пресі, то я не думаю, що АМКУ може дати дозвіл на поглинання "Рози вітрів", - сказав він.

Як відомо, цього тижня у ЗМІ з'явилася інформація про купівлю "Рози Вітрів" групою "Приват", яка уже володіє контрольними частками в авіакомпаніях "АероСвіт-Українські авіалінії", "Донбасаеро" і "Дніпроавіа".

Реклама:

За даними агентства, на сьогодні власниками "Рози вітрів" є київські ТОВ "Діскора" і ТОВ "Райдел" (по 24,99% кожна), пов'язані з низкою активів групи "Приват", кіпрські Bicardo Investments Ltd і Castakurt Enterprises Ltd (24,99% і 15,01% відповідно), а також дніпропетровське ТОВ "Фесту" (10%).

Подібний розподіл дозволив новим власникам не звертатися за дозволом до АМКУ, оскільки кожна окрема частка не перевищує 25%.

За словами Кравченка, якщо така інформація підтвердиться, то комітет буде вивчати питання можливого спільного контролю авіакомпанії новими власниками її часток.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!