"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Житло для киян будуватимуть в області

Середа, 29 вересня 2010, 15:07

Київська міська адміністрація та Київська обладміністрація мають намір спільно залучити інвестиції для розвитку житлової інфраструктури на території області.

Про це заявив голова Київобладміністрації Анатолій Присяжнюк на церемонії підписання Меморандуму між Києвом та областю про співробітництво в галузі соціально-економічного, науково-технічного, гуманітарно-культурного розвитку та містобудівній сфері.

"Перший напрям співпраці - це повне задоволення потреб жителів Києва і області житлом. Ми дійсно зможемо надати ті чи інші ділянки, і ми не будемо розділяти - це жителі Києва чи області", - сказав Присяжнюк.

У свою чергу перший заступник голови КМДА Олександр Попов додав, що на сьогодні є дуже багато інвесторів, які хочуть будувати житло.

Реклама:

"У нас сьогодні є пропозиції від інвесторів, які готові будувати практично нові міста, невеликі селища чисельністю 5-6 тис. людей. Це дуже сучасні житлові масиви з усією інфраструктурою - це просто ХХІІ століття. Дуже цікаві архітектурні розробки. Київ може розвиватися таким чином: люди проживають в екологічно чистій територіях, а приїжджають і працюють в місті", - сказав Попов.

Він додав, що на сьогодні для цього є всі можливості і навіть розроблені конкретні проекти. Водночас чиновник не уточнив, про які конкретно суми інвестицій ідеться.

"Це приватні інвестиції, вони різні можуть бути, залежно від того, наскільки цей проект буде привабливий для людей. На мою думку, це будуть великі інвестиції - це десятки мільярдів доларів. Причому у найближчий період часу. 3-4 роки (максимум 5) - я переконаний, що це буде дуже інтенсивний процес розвитку (житла)", - сказав Попов.

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: