Німеччина остаточно розрахується за світову війну

Середа, 29 вересня 2010, 15:00

Німеччина готова нарешті розплатитися зі своїм боргом з часів Першої світової війни: у ці вихідні країна виплатить решту 60 млн. фунтів.

Про це пише газета "Ведомости" із посиланням на Daily Mail.

Після війни 1914-1918 років Німеччина була примушена до виплати репарацій обсягом 22 млрд. фунтів, нагадує видання.

Основний їх обсяг діставався Франції і Бельгії за руйнування, завдані цим країнам; втім, і інші союзники, зокрема Великобританія, отримували свої частки.

Реклама:

Бюджет Німеччини на 2010 рік передбачає, що фінальні виплати повинні бути зроблені в неділю, 3 жовтня.

Теоретично борг міг бути повністю виплачений набагато раніше.

Східна Німеччина в 1945 році узяла на себе відповідальність за більшу частину боргу і процентних виплат і остаточно змогла все повернути ще в 1983 році.

Проте в так званій Лондонській борговій угоді, підписаній в 1953 році, говорилося, що відсотки за багатомільйонною позикою, яка була узята під час існування Веймарської республіки, повинні бути виплачені лише в тому випадку, якщо Німеччина коли-небудь знову об'єднається.

Виплати за цією позикою почалися в 1996 році.

"У неділю буде підписаний останній чек, і Перша світова війна для Німеччини залишиться в минулому, принаймні у фінансовому плані", - повідомляє німецьке видання Bild.

Велика частина цих коштів піде приватним особам, а також у пенсійні фонди і корпорації, які володіють борговими зобов'язаннями, підписаними після укладення Версальського договору.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: