"Укргорілка" лякає нелегальною і дорогою горілкою в нічний час

Середа, 29 вересня 2010, 14:48

Галузева асоціація "Укргорілка" побоюється активізації нелегальної торгівлі алкогольними напоями при забороні їх реалізації в нічний час.

Про це "Українським новинам" сказав директор асоціації Іван Жолнер.

Він підкреслив, що така заборона може послужити черговим фактором активізації нелегального продажу алкоголю - торгівлі "з рук" продуктом сумнівної якості й походження.

"Ми знову повернемося в початок дев'яностих, коли алкоголь продавали таксисти, продавці ларьків з-під прилавка, а також бабусі в переходах станцій метрополітену за вищими цінами", - сказав Жолнер.

Реклама:

На його думку, заборона на продаж спиртних напоїв не вирішить проблему надмірного вживання в Україні, а навпаки збільшить ситуацію в галузі й призведе до недостатнього наповнення бюджету.

"Завдяки одному лише обмеженню на торгівлю алкогольними напоями споживати менше алкоголю українці не будуть - така історична традиція й наша смакова культура", - вважає керівник асоціації.

З його слів, необхідно проводити комплексні заходи щодо жорсткості відповідальності за незаконне виготовлення, збут і реалізацію алкогольної продукції.

При цьому законодавчі ініціативи повинні бути спрямовані на підвищення культури споживання алкоголю й захист споживачів від неякісних спиртних напоїв.

Як повідомлялося, віце-прем'єр-міністр Володимир Сівкович схвалює введення заборони магазинам, ларькам і супермаркетам торгувати алкоголем у нічний час.

Міністр внутрішніх справ Анатолій Могильов висловив думку, що заборона на продаж алкоголю вночі є профілактичним заходом для зниження кількості правопорушень.

З 1 жовтня набуде чинності заборона на продаж алкоголю в нічний час у Львові.

Крім того, питання про введення заборони на продаж алкоголю з 22:00 до 10:00 має розглянути виконавчий комітет Ужгородської міської ради в середу, 29 вересня.

8 червня виконавчий комітет Івано-Франківської міськради також вирішив заборонити продаж алкоголю в нічний час.

Фракція Блоку Юлії Тимошенко в Київській міській раді також пропонує заборонити продаж алкоголю в столиці з 22:00 до 10:00.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!