"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Власники "Криворіжсталі": Генпрокуратура не поважає міжнародне право

Середа, 29 вересня 2010, 09:52

Меткомбінат "Арселор Міттал Кривий Ріг" вважає порушенням міжнародного права позов Генпрокуратури про скасування перегляду термінів виконання інвестиційних зобов'язань комбінату.

Про це йдеться в заяві компанії, передає "Обком" із посиланням на "Українські новини".

"Згідно з угодою про купівлю-продаж "Криворіжсталі", усі спори між сторонами підлягають розгляду виключно в Міжнародному комерційному арбітражному суді (МКАС). Всупереч положенням договору, Генпрокуратура звернулася з позовом не до МКАС, а до Господарського суду Києва, тим самим порушивши умови договору", - йдеться у ньому.

У повідомленні наголошується, що у випадку позову до іноземній юридичній особі Arcelor Mittal Duisburg GmbH діють норми Конвенції про вручення за кордоном судових та позасудових документів у цивільних або комерційних справах, до якої приєдналася і Україна.

Реклама:

Також у повідомленні відзначається, що норми конвенції в частині дотримання процедури оповіщення відповідача-нерезидента не були виконані, і до першого слухання, яке було призначено, але не відбулося 15 вересня компанія- відповідач не була проінформована про позов.

"Наскільки нам відомо, належним чином відповідач не поінформований і на даний момент, і, схоже, норми Конвенції будуть порушені знову: процедура інформування відповідача-нерезидента може зайняти близько півроку, а суд вже призначено на 1 жовтня 2010 року. Не може не насторожувати також і факт несподіваної заміни судді напередодні першого судового засідання у справі", - зазначає компанія.

Згідно із заявою "Арселор Міттал Кривий Ріг", у випадку з позовом Генпрокуратури до Arcelor Mittal Duisburg саме неповагу державних органів до встановлених державою процедур викликає занепокоєння не тільки в даній компанії, але і в інших іноземних інвесторів.

Господарський суд Києва переніс на 1 жовтня розгляд позову Генпрокуратури про скасування перегляду термінів виконання інвестиційних зобов'язань компанії "Арселор Міттал Кривий Ріг".

14 травня 2009 року керівництвом ФДМ і власником "Арселор Міттал Кривий Ріг" компанією Arcelor Mittal Duisburg була підписана нова редакція договору купівлі-продажу.

У результаті були переглянуті терміни виконання інвестзобов'язань в умовах економічної кризи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!