В Україну обіцяють влити 100 мільярдів

Вівторок, 28 вересня 2010, 14:34

Загальний обсяг коштів, які український уряд планує направити на розвиток економіки в 2011 році, становить близько 100 млрд. гривень.

Про це сьогодні в ході конференції "Україна: реформи, конкурентоспроможність, інвестиції" заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, передає "ЛІГАБізнесінформ".

"Як я оцінюю 2011? Оцінити Якщо інвестиційний ресурс приблизно в 20-25 млрд. гривень., якщо оцінити можливість залучення кредитних ресурсів близько 50 млрд. гривень. в рік, і оцінити близько 30 млрд . бюджетних ресурсів? ми отримуємо цифру близько 100 млрд. гривень в рік - ось реальна цифра, на яку ми розраховуємо в 2011 році ", - зазначив Азаров.

Прем'єр-міністр підкреслив, що з огляду на завдання, які ставить перед собою уряд, це не дуже велика сума.

Реклама:

Також, за словами глави уряду, якщо це обсяг коштів буде залучено, держава отримає зростання ВВП на рівні 10%. "Це дуже хороший показник, і ми в кінці 2011 року вийдемо на рівень 2007 року", - підкреслив він.

Також Азаров зазначив, що всі ці кошти насамперед будуть направлятися в галузі, де можна отримати максимальну віддачу короткострокову.

Зокрема, він назвав агропромисловий комплекс, будівельну сферу, авіабудування, суднобудування, впровадження енергозберігаючих технологій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!