Українцям дозволять виводити валюту за кордон

Вівторок, 28 вересня 2010, 11:56

Держкомпідприємництва підготував до другого читання законопроект, яким передбачається дозволити українцям відкривати за кордоном валютні рахунки в банках без обмежень.

Про це повідомляє прес-служба комітету.

"Українцям хочуть дати право без обмежень відкривати валютні рахунки за кордоном, здійснювати розрахунки за валютними операціями через відкриті рахунки в банках за межами України, ввозити валюту без обмежень та вивозити її", - йдеться в повідомленні комітету.

Відомство відмічає, що "Україна - єдина країна, в якій для відкриття рахунку за кордоном необхідно отримувати ліцензію НБУ".

Реклама:

Відкриття рахунків за межами України в спрощеному порядку юридичними особами-резидентами спростить зовнішньоекономічні розрахунки, слугуватиме вагомою гарантією диверсифікації напрямку руху грошових коштів, та сприятиме підвищенню інвестиційної привабливості країни серед внутрішніх інвесторів.

Законопроект доопрацьований із залученням міністерств і відомств. До проекту було внесено зміни, зокрема щодо відкриття рахунків у банках країн-членів Організації економічного співробітництва та розвитку або ФАТФ.

"Адже в цих країнах існують достатньо жорсткі порядки підтвердження легальності грошей, що розміщуються на рахунках", - підкреслюють в комітеті. 

Позитивним, на думку фахівців Держкомпідприємництва, є обмеження використання режиму спеціальних рахунків і встановлення його лише у випадку погіршення стану платіжного балансу на певний проміжок часу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!