"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія вже однією ногою в СОТ

Понеділок, 27 вересня 2010, 12:16

Переговори щодо приєднання Росії до СОТ можуть бути завершені в найближчі тижні.

Про це заявив перший віце-прем'єр Ігор Шувалов, виступаючи в Держдумі, пише газета "Дело".

"Якщо будуть висуватися нові необгрунтовані вимоги до Росії... то ми будемо вважати це якимись політичними чинниками: до реальної експертної роботи це не буде мати ніякого відношення", - сказав він.

Переговори щодо приєднання Росії до СОТ були заморожені в червні 2009 році у зв'язку з формуванням Митного союзу з Білоруссю і Казахстаном.

Реклама:

Тоді прем'єр Володимир Путін заявив, що всі три країни будуть приєднуватися єдиним союзом.

Потім ця позиція була скоректована президентом Дмитром Медведєвим, який сказав, що члени спілки можуть приєднуватися до СОТ окремо.

Три місяці тому під час візиту Медведєва в США президенти двох країн доручили врегулювати всі спірні питання до 30 вересня.

Минулого тижня директор департаменту Мінекономрозвитку Максим Медведков, керівний переговорною групою Митного союзу, констатував, що ще не вирішені питання, що стосуються підтримки сільського господарства, експортних мит і імпорту м'яса.

Москва і Вашингтон не зможуть до кінця року врегулювати всі двосторонні питання, говорив минулого тижня старший віце-президент з міжнародних справ Торгової палати США Майрон Діамант.

Серед невирішених питань він перерахував доступ американських сільгоспвиробників на російський ринок, проблеми захисту інтелектуальної власності та обмеження на імпорт і експорт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!