В податковій "біблії" знижено збори за продаж автомобіля

Понеділок, 27 вересня 2010, 11:03

Автомобільним компаніям вдалося знайти альтернативу закону про продаж старих автомобілів за системою trade-in - обмін старого автомобіля на новий із  доплатою.

Профільна асоціація - ВААІД - домоглася внесення правок до Податкового кодексу, які регулюють правила гри на ринку вторинних продажів автомобілів, пише газета "Дело".

"Останні роки ми безуспішно домагалися прийняття закону про trade-in. Однак тепер у цьому документі немає необхідності. Система оподаткування операцій з купівлі-продажу вживаних автомобілів прописана у Податковому кодексі", - пояснив генеральний директор ВААІД Олег  Назаренко.

Проект Податкового кодексу передбачає два варіанти податкового збору.

Реклама:

Перший - 0% від суми продажу авто. Під нульову ставку потрапляють автовласники, які у рік продажу авто не здійснювали інших подібних угод.

Другий варіант ставки податку - 5%. До цієї категорії потрапляють всі інші типи угод, зокрема укладені в автосалонах.

По суті, система оподаткування, запропонована у новому Податковому кодексі, на 10% нижча, ніж та, яка діє сьогодні.

До того ж, як стверджують представники ВААІД, їм вдалося вирішити ще одну проблему. Вони знайшли спосіб, як довести чиновникам, що автовласник укладає першу операцію в році.

Нагадаємо, голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський у середу, 22 вересня, на прес-конференції заявив, що згідно з проектом Податкового кодексу транспортний збір буде сплачуватися тільки раз - при купівлі автомобіля.

Бродський виступив із низкою ініціатив щодо можливого скасування проходження державного техогляду або спрощення процедури його проходження для легкових автомобілів.

Зокрема, було досягнуто домовленості з ДАІ щодо створення робочої групи, яка вивчить можливість оптимізації процедури проходження техогляду.

Зокрема, члени робочої групи вивчають можливість передачі контролю за ТО страховим компаніям, а також включення транспортного збору у вартість пального.

Зокрема, представники ДАІ вже погодилися, що організація техогляду не входить до функцій відомства і готові передати право його проведення страховим  компаніям.

22 вересня уряд оприлюднив проект Податкового кодексу. У середу, 22 вересня, голова Верховної ради Володимир Литвин заявив, що сподівається на розгляд кодексу 5-8 жовтня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!