Чечетов "пояснив" різницю між кредитами Тимошенко і Азарова

Неділя, 26 вересня 2010, 10:47

Різниця між кредитами, які бралися урядом Юлії Тимошенко, і тими, які бере уряд Миколи Азарова, - величезна.

Про це заявив перший заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Михайло Чечетов, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Тимошенко опустила кредитний рейтинг країни нижче плінтуса, що призвело до істотного подорожчання кредитів. З перемогою на президентських виборах Віктора Януковича і приходом уряду Миколи Азарова міжнародні рейтингові агентства вже неодноразово піднімали суверенні рейтинги України, що дозволяє нашій країні брати на фінансових ринках відносно дешеві гроші та інвестувати їх у галузі економіки", - сказав він.

"Сьогодні уряд Миколи Азарова змушений здійснювати зовнішні запозичення. Але філософія цих запозичень зовсім інша. За допомогою кредитів економіка країни поступово відроджується, і Україна одержує необхідний резерв для прискореного погашення боргів", - відзначив Чечетов.

Реклама:

Як повідомлялося, раніше виконавчий комітет МВФ прийняв рішення про виділення Україні кредиту в розмірі 15,15 млрд. доларів за програмою stand-by. Кредит розрахований на 29 місяців.

Україна вже отримала перший транш у розмірі 1,89 млрд. доларів, наступні транші виділятимуться за результатами щоквартального перегляду програми.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!