"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Клюєв наказав керівникам областей особисто слідкувати за розрахунками за газ

П'ятниця, 24 вересня 2010, 20:20
Перший віце-прем'єр Андрій Клюєв доручив керівникам облдержадміністрацій взяти під особистий контроль розрахунки за природний газ.

На селекторній нараді за участю всіх керівників областей, міст Києва та Севастополя, Клюєв назвав ситуацію з оплатою за використаний газ вкрай незадовільною, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Уряд чекає від вас прийняття дієвих заходів щодо безумовного забезпечення стовідсоткових поточних розрахунків та погашення заборгованості", - заявив перший віце-прем'єр.

Реклама:

Клюєв доручив Мінфіну і всім керівникам центральних органів виконавчої влади до 1 жовтня забезпечити повне погашення заборгованості за енергоносії бюджетних установ і організацій.

Крім того, перший віце-прем'єр доручив Мінвуглепрому до 1 листопада 2010 року поставити повну норму побутового вугілля, яке надається вугільними підприємствами своїм працівникам, пенсіонерам, інвалідам і сім'ям загиблих працівників.

Він підкреслив, що на попередній селекторній нараді було рекомендовано місцевим органам виконавчої влади посилити відповідальність керівників підприємств тепло-і водопостачання за дотримання платіжної дисципліни.

"Неефективних керівників потрібно поміняти, занадто багато людей, які не хочуть працювати. Звикли з року в рік накопичувати борги, які потім списуються. Такого більше не буде", - заявив Клюєв.

"У 2010 році "Нафтогаз" реалізував 30,3 млрд. куб. м газу на суму понад 43 млрд. гривень", - повідомив Клюєв.

За його словами, заборгованість складає 6 млрд. гривень або 14% від вартості реалізованого газу.

"На населення, бюджетні установи та організації, підприємства теплоенергетики припадає 3,4 млрд. гривень боргів, у тому числі теплокомуненерго заборгувало 2,8 млрд. гривень" - заявив првий віце-прем'єр.

Він зазначив, що найбільше занепокоєння викликає стан розрахунків підприємств теплопостачання - станом на 21 вересня їхній рівень становить лише 71%.

За інформацією Клюєва, найгірші показники розрахунків тепломереж у Закарпатській області - 33%, Луганській - 33, Житомирській - 44, Кіровоградській - 48, Донецькій - 48, Хмельницькій - 56% та у м. Севастополі - 39%.

Клюєв нагадав, що без забезпечення належного рівня оплати не будуть укладатися відповідні угоди між ДК "Газ Україна" та підприємствами комунальної теплоенергетики.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!