Мінтранс спробує "вибити" з Молдови знижку на транзит залізницею

П'ятниця, 24 вересня 2010, 20:06

Мінтрансзв`язку має намір домовитися про знижку до 50% на транзит залізничних вантажів через Молдову для того, щоб відновити регулярні залізничні перевезення вантажів з Росії до Ренійського порту з метою їх подальшого транспортування морем.

Як повідомила прес-служба МТЗУ, про це заявив міністр транспорту і зв`язку України Костянтин Єфименко під час наради в Одесі, передає УНІАН.

"Щоб обсяг транзитних вантажів до Ренійського порту збільшувався, ми проведемо переговори з Молдовою про можливість введення загальних знижок на перевезення вантажів залізничним транспортом", - підкреслив міністр.

За словами генерального директора "Укрзалізниці" Михайла Костюка, розмір вказаних знижок може становити до 50%.

Реклама:

Крім того, вивчається можливість поліпшення умов доставки у порт продукції вітчизняних підприємств, зокрема, Полтавського гірничо-збагачувального комбінату.

Згідно з повідомленням, "Укрзалізниці", Ренійському порту доручено підготуватися до зустрічі з делегацією керівництва залізниці Молдови, на якій планується визначитися з умовами введення пільг та їх розміром.

Нагадаємо, 10 вересня відбулася зустріч керівника "Укрзалізниці" і генерального директора залізниці Молдови, на якій було підписано Тимчасову угоду між "УЗ", ВАТ "РЖД" і Молдовою про відновлення руху транзитних вантажних потягів на ділянці Кучурган - Кеушень.

Тимчасова угода набирає чинності 1 жовтня 2010 року і діятиме до 31 грудня 2012 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: