"Транснефть" похвалила оперативність Ахметова

П'ятниця, 24 вересня 2010, 19:45
Російська "Транснефть" відзначає оперативність поставок труб виробництва ХТЗ, що входить до групи "Метінвест", для будівництва другої черги нафтопроводу "Східна Сибір-Тихий океан" (ССТО- 2) - у порівнянні з німецькими та південнокорейськими заводами.

Як повідомив віце-президент "Транснафти" Михайло Барков у п'ятницю, ХТЗ із серпня почав постачання труб для ССТО і в даний час вони здійснюються стабільно, за графіком, повідомляє "Інтерфакс".

"У зв'язку з нестачею труб своїх виробників через низку проектів, ми звернулися до закордонних виробників - німецьких, корейських, українських - і ХТЗ найбільш швидко відгукнувся і почав поставки вже в серпні, в той час як інші виробники труб, виявилися не настільки оперативними ", - констатував співрозмовник агентства.

При цьому він не уточнив обсяги поставок, пославшись на вимогу нерозголошення контракту, але додав, що постачання ХТЗ для "Транснефти" визначені на 2010 рік.

"Хоча, можливо, постачання труб будуть продовжені і на 2011 рік", - припустив віце-президент "Транснефти".

Реклама:

Як повідомлялося, Харцизький трубний завод і російський державний оператор магістральних нафтопроводів "Транснефть" уклали контракт на постачання труб великого діаметру.

ХТЗ виробляє прямошовні зварені труби великого діаметра для магістральних газо-і нафтопроводів. Його потужності дозволяють виробляти 1,6 млн. тонн труб на рік.

ХТЗ входить до групи "Метінвест", акціонерами якої є СКМ (75%) і група компаній "Смарт-холдинг" (25%), які беруть участь в управлінні групою "Метінвест" на партнерських засадах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: