Кримські тролейбуси потрапили до книги рекордів Гіннеса

П'ятниця, 24 вересня 2010, 15:36

Компанія "Кримтролейбус" отримала диплом Книги рекордів Гіннеса, який підтверджує, що підприємство використовує найстаріший рухомий склад.

Про це у п'ятницю, 24 вересня, заявив генеральний директор Віталій Нахлупін, передає "Дзеркало тижня".

За його словами, по Криму досі перевозять пасажирів на тролейбусах, виготовлених ще у 70-х роках. Загалом у парку числиться 287 тролейбусів, ще 200 розукомплектовані та не підлягають відновленню.

За його словами, зношеність парку становить 96,8%. Кілька десятиліть склад не оновлювався. Із 117 ремонтів, запланованих на цей рік, здійснено тільки 57.

Реклама:

Також не оновлювалося й устаткування, яке було закуплено ще у 58-60 роках.

Окрім проблем самого транспорту спостерігається зношеність ізоляторів контактних мереж, стикування тролів, аварійно-тягових підстанцій. Зношеність цього устаткування становить 45%, проте заміняти або ремонтувати його потрібно вже при спрацьованості, яка дорівнює 20%.

Кримський уряд обіцяє виділити 144 млн. гривень, отриманих зі стабілізаційного фонду України, із них 45 млн. піде на реконструкцію, решту грошей вкладуть у закупівлю 300 новеньких сучасних  тролейбусів.

Тим часом, кримська тролейбусна лінія - найдовша в усьому світі, її довжина становить 86 кілометрів. До складу Кримтролейбусу входять Сімферопольський, Алуштинський і Ялтинський тролейбусні парки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: