"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Азарова розраховують на кредит ЄБРР для "Нафтогазу"

П'ятниця, 24 вересня 2010, 14:59

Виконання українською стороною низки домовленостей з Європейським банком реконструкції та розвитку збільшили шанси отримання НАК "Нафтогаз України" фінансування банку.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на джерело в уряді.

За його словами, представники ЄБРР в ході плідної зустрічі з НАК "Нафтогаз України", яка відбулася днями, підтвердили прогрес в ході переговорів.

Як зазначив співрозмовник агентства, банкіри позитивно оцінили рішення щодо збільшення тарифу на газ для населення, прийняття законів про ринок газу і державні закупівлі.

Реклама:

За його словами, існує "висока ймовірність, що вже до кінця 2010 року проект фінансування "Нафтогазу" з боку ЄБРР знайде конкретизацію як за змістом, так і за термінами".

Як повідомлялося, 31 липня 2009 року Європейська комісія та міжнародні фінансові інститути за підсумками переговорів з Україною виступили із заявою про можливе фінансування "Нафтогазу України".

ЄБРР, зокрема, повідомив про готовність розглянути надання НАК двох позик в розмірі до 300 млн. доларів і до 450 млн. доларів.

Передбачалося, що на першому етапі буде виділено короткостроковий кредит у сумі 300 млн. доларів на закупівлю природного газу, а на більш головному, другому, етапі "Нафтогаз України" отримає довгостроковий кредит у 450 млн. доларів на розвиток інфраструктури і підвищення енергоефективності.

Спочатку ЄБРР планував розглянути цей проект на засіданні ради директорів 17 листопада 2009 року, однак через зрив українською стороною реформ у газовій галузі ця дата кілька разів переносилася.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!